CIJENA PRAVA SITNICA

Za hotel u Vukovaru Todorić traži 10 milijuna kuna?

04.08.2010 u 12:48

Bionic
Reading

Ono što se najavljivalo još od Agrokorovog preuzimanja vukovarskog VUPIK-a uskoro će se vjerojatno i obistiniti – koncern je odlučio prodati hotel Dunav, a već se nagađa i o 10 milijuna kuna kao mogućoj cijeni koju je Todorić odredio za taj objekt

Hrvatski fond za privatizaciju nedavno je, na sjednici zatvorenoj za javnost, odlučio ukinuti jednogodišnje ograničenje raspolaganjem nekretnina koje je Agrokor stekao privatizacijom VUPIK-a, ali isključivo u slučaju prodaje hotela Dunav, koji djeluje u sustavu vukovarskog agrokombinata.

Iz Agrokora, koji je VUPIK kupio početkom godine, putem medija poručuju da su ukidanje zabrane prodaje dijela imovine zatražili samo za hotel, inače kategoriziran s dvije zvjezdice, pa su im takvu mogućnost iz HFP-a i odobrili. Ponavljaju kako hotelijerstvo nije Agrokorov 'business', pa su to odlučili prepustiti nekome tko se time bavi.

Navodno su se već pojavili i zainteresirani kupci, neki su poslali i 'pisma namjere', no teško je doći do konkretnijih podataka. U priči o kupnji hotela Dunav spominje se ime vukovarskog ugostitelja Pavla Josića, no to nitko nije želio potvrditi. Ni cijena nije točno definirana, pa se uskoro očekuje preciziranje uvjeta i mogućnosti kupnje jednog od dva vukovarska hotela.
Hotel Dunav je, inače, smješten na idealnoj lokaciji – na samom ušću Vuke u Dunav, no u ratu je bio prilično jako oštećen i devastiran. U godinama nakon rata pet od sedam njegovih katova su obnovljeni, no očito će mu trebati nova i kompletna obnova. U njemu trenutačno radi 40-ak zaposlenika.