PRONICLJIVA PREMIJERKA

Kosor: Nakon Oluje bilo je nekih događaja

04.08.2010 u 12:36

Bionic
Reading

Povodom Dana pobjede i Dana hrvatskih branitelja, 5. kolovoza, premijerka Jadranka Kosor u Banskim je dvorima primila predstavnike više od 50 udruga branitelja iz Domovinskog rata

Oluja, istaknula je premijerka, bila je pravedna i osloboditeljska operacija s kojom je pobijeđena surova i krvava politika Slobodana Miloševića

'Nakon Oluje bilo je nekih događaja kojih smo ne samo svjesni već su institucije pravne države sposobne i odlučne procesuirati. Ali u cjelini riječ je o blistavoj akciji na koju smo imali pravo', naglasila je premijerka.

Kosor je poručila da Vlada s njom na čelu neće nikome dozvoliti da prekraja hrvatsku povijest. Još uvijek ima onih, rekla je premijerka, koji ne žele čuti ni znati da je Domovinski rat bio pravedan, obrambeni i osloboditeljski.

'Zavjetujemo se da nećemo nikad zaboraviti žrtvu, ponos i hrabrost branitelja. Moramo se prisjetiti i odlučnosti predsjednika Franje Tuđmana. Na njegov poziv su se mladići i djevojke i odazvali i stali u obranu zemlje', istaknula je premijerka.

Predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Josip Klemm zahvalio se Kosor na potpori koju Vlada pruža braniteljima te je zatražio da i dalje prema njima ima razumijevanja, jer su 'oni stvorili ovu državu'.