Hrvatska ŠTO ĆE REĆI PRIJATELJ JOSIPOVIĆ?

Za Tadića Oluja 'zločin koji se ne smije zaboraviti'

Srbijanski predsjednik Boris Tadić u utorak je, u razgovoru s izaslanstvom srbijanske udruge obitelji nestalih i poginulih u Hrvatskoj, ocijenio da je vojno-redarstvena akcija Oluja zločin koji se ne smije zaboraviti, ali je istodobno pozvao da se u odnosima s Hrvatskom gleda u budućnost

'Predsjednik Srbije naglasio je da se taj zločin nikada ne smije zaboraviti', navedeno je u priopćenju tiskovne službe srbijanskog predsjednika nakon razgovora s predstavnicima udruge.

Tadić je istodobno ocijenio da se 15 godina nakon Oluje mora gledati u budućnost te s Hrvatskom rješavati problemi sa kojima se suočava većina obitelji u procesu povratka.

Kako je priopćeno iz ureda srbijanskog predsjednika, ti su problemi vraćanje stanarskih prava, obnova imovine, neisplaćene mirovine, vrednovanje radnog staža, problemi u procesu stambenog zbrinjavanja, nemogućnost otkupa dobivenih stanova te problemi vezani uz dobivanje državljanstva i gospodarsku održivost povratka.

Članovi udruge u razgovoru s Tadićem izrazili su nezadovoljstvo što proces ekshumacije tijela poginulih teče sporo.

Predstavnici udruge tvrde da se oko 2.100 osoba srpske nacionalnosti vode kao nestale te da nije riješena sudbina više od 1.350 osoba.

U srijedu u beogradskoj crkvi sv. Marka bit će održano bogoslužje za srpske žrtve Oluje, a na bogoslužju će biti nazočan i Tadić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još