KOSORIČINA OPTIMISTIČNA ČESTITKA

'Moramo još zatvoriti samo jedanaest poglavlja'

03.08.2010 u 15:05

Bionic
Reading

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja predsjednica Vlade Jadranka Kosor, u ime Vlade i svoje osobno ime, uputila je čestitku svim hrvatskim građankama i građanima te cjelokupnom hrvatskom narodu u domovini i svijetu

'Obilježavajući 5. kolovoza, obljetnicu vojno-redarstvene akcije 'Oluja', s ponosom se sjećamo najsjajnije pobjede Hrvatske vojske nad politikom agresije i okupacije', navodi u čestitki premijerka Kosor ističući iskreno poštovanje i duboki pijetet prema svim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, posebno prema sudionicima vojno-redarstvene akcije 'Oluja'.

Podsjeća da smo 'devedesetih godina stvorili i obranili hrvatsku državu', a 'desetljeće i pol kasnije pred nama je novi veliki izazov, no sjećanje na hrabrost i odlučnost hrvatskih branitelja daju nam snagu da se uspješno suočimo s izazovima ovog vremena'.

'Sjećanje na pravedni i obrambeni rat koji smo vodili, sve naše pobjede i postignuća, iskušenja koje smo uspješno prošli, učvršćuje nas u uvjerenju da ćemo provesti što smo si zacrtali. To se u prvom redu odnosi na Program gospodarskog oporavka te da kao snažna pravna država postanemo dio Europske unije.

Ponosna smo članica NATO-a, otvorili smo sva poglavlja pristupnih pregovora s Europskom unijom, a samo ih još jedanaest moramo zatvoriti', ističe u čestitki premijerka i dodaje da 'ništa od toga ne bi bilo moguće bez zrelosti i jedinstva naših ljudi koji su znali i imali snage oduprijeti se neprijatelju u ključnim trenucima naše povijesti'.