Hrvatska BIBLIJA, BONTON I ŽENSKA PRAVA

Antičević-Marinović odgovorila HDZ-u citirajući - Kuharića

  • Autor: N. B.
  • 2.8.2010 17:32:37
  • 2.8.2010 15:53:41

Nakon što su tri čelnice HDZ-ove zajednice žena Katarina Zrinski danas na press-konferenciji prilično žestoko oprale svoje kolegice iz SDP-a zbog nedavnih izjava vezanih uz pitanja zaštite ženskih prava i odlaska u mirovinu, nije trebalo dugo čekati na odgovor iz SDP-a

'Ne smijemo bježati od teme. Možete li zamisliti jednu frizerku koja je počela raditi od 16 godina, a sve su manje šanse da se žene u Hrvatskoj u svijet rada uključe oko 30. godine, možete li zamisliti da dođete kod nje i da vas frizira jedna 65-godišnjakinja koja je rodila u međuvremenu, othranila i brinula se o onemoćalim roditeljima? Možete li zamisliti jednu konobaricu od 65 godina koja poslužuje od rane mladosti, koja je možda samohrana majka? Pa koja žena to može doživjeti?', zapitala se Antičević-Marinović u razgovoru za tportal.

'Zar te žene moraju gotovo 50 godina raditi, uz sve kućanske poslove, uz odgoj djece, uz brigu o roditeljima?', dodala je SDP-ovka, pa podsjetila na ono što je u smislu izjednačavanja prava muškaraca i žena napravila koalicijska Vlada.

'Mi smo 2003. donijeli Zakon o ravnopravnosti spolova u koji smo uveli posebne mjere, u kojima se Vlada obvezuje donijeti posebne mjere kojima će izjednačavati prava muškaraca i žena kako bi se ženi olakšao život. Nažalost, od toga imamo malo. Ali to je zadaća Vlade, da ispravlja nepravde. I dalje je teret obiteljskog života ostao na ženama, a Vlada ne radi ništa u tom smislu', dodala je Antičević-Marinović.

Na pitanje kako komentira poziv HDZ-ovih žena svojim kolegicama iz SDP-a da se prihvate Biblije i bontona, oporbena saborska zastupnica odlučila je citirati pokojnog kardinala Kuharića: 'Kako bi rekao blagopokojni kardinal Kuharić, ne polemiziram etiketama nego snagom argumenata.'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još