NEOBIČAN POTHVAT

Biciklima od Vukovara do Dubrovnika

02.08.2010 u 12:11

Bionic
Reading

Na neobičan pothvat odlučila se u ponedjeljak ujutro skupina Brođana – odlučili su na biciklima poći na put od 900 kilometara koji, preko Knina, povezuje Vukovar i Dubrovnik

Udruga Slavonsko Brodski Biciklist u šest će etapa i isto toliko dana proći od mjesta masovne grobnice na Ovčari, preko Vinkovaca, Broda, Okučana, Siska i Vojnića, Slunja i Gračaca, Knina te, na kraju, doći do zaleđa Dubrovnika.

Brođani su tako odlučili povezati sva mjesta koja su dala svoj doprinos obrani Hrvatske u Domovinskom ratu. Na put je krenulo 12 biciklista, od najmlađeg kojemu je samo 11 godina do najstarijeg, 52-godišnjeg rekreativca iz Popovače.

'Počele su se zaboravljati neke stvari iz Domovinskog rata, pa je ovo još jedno podsjećanje na sve poginule i nestale u obrani Hrvatske. Proći ćemo u sva ratom zahvaćena područja naše domovine', pojasnio je ideju organiziranja biciklističkog ultramaratona njegov idejni začetnik Goran Šotola. Najavio je i da će ultramaraton idućih godina postati tradicionalan, ali i međunarodni događaj.

Ultramaraton Vukovar – Knin – Dubrovnik organiziran je u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Očekuje se i da biciklisti 5. kolovoza, na sam Dan pobjede, sudjeluju na obilježavanju tog praznika u Kninu. Na cilju su u subotu.