Hrvatska ERGELA LIPICANACA

Pokrenuta peticija za đakovačku Ergelu

Grad Đakovo pokrenuo je peticiju za opstojnost đakovačke Državne ergele lipicanaca koja se, po Vladinom prijedlogu, treba pripojiti Hrvatskom konjogojskom centru - Državnoj ergeli Lipik

Peticiju, koja će se potpisivati do jesenskog zasjedanja Sabora, prvi je na gradskom korzu potpisao gradonačelnik i saborski zastupnik SDP-a Zoran Vinković, rekavši kako se njome traži da đakovačka Ergela zadrži svoju opstojnost te da se sjedište Hrvatskog konjogojskog centra - Državne ergele Lipik, preseli u Đakovo. 'Jer, duga tradicija, značaj i brojke u uzgoju i dosadašnjim rezultatima su na strani đakovačke Eergele', rekao je Vinković.

Organizatori će peticiju najesen predati predsjedniku Hrvatskoga sabora Luki Bebiću i premijerki Jadranki Kosor.

Grad Đakovo za sutra, 1. kolovoza, u 9,30 sati, ispred sjedišta Ergele, organizira skup podrške za njenu opstojnost.

Vlada je na sjednici 23. srpnja, u prijedlogu reorganizacije agencija, zavoda, fondova i drugih pravnih osoba s javnim ovlastima u okviru provedbe Programa gospodarskog oporavka, predvidjela i da će Hrvatski centar za konjogojstvo - Državna ergela Lipik preuzeti poslove, zaposlene, opremu, prava i obveze Državne ergele lipicanaca te financijska sredstava potrebna za obavljanje preuzetih poslova.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još