NOVA AKADEMSKA GODINA

Sveučilište u Zagrebu objavilo natječaj za upis

31.07.2010 u 15:38

Bionic
Reading

Sveučilište u Zagrebu objavilo je na svojoj internetskoj stranici www.unizg.hr natječaj za upis studenata u prvu godinu diplomskog studija u akademskoj godini 2010./2011

Sukladno odluci Senata, upisnom kvotom za iduću akademsku godinu osigurano je ukupno 8724 slobodnih mjesta, od čega 8244 mjesta za redovite studente, 150 mjesta za izvanredne te 330 mjesta za studente strance. U okviru kvote za redovite studente, 1988 studenata studirat će bez plaćanja, njih 1943 plaćat će participacije u troškovima studija po lineranom modelu, dok će 4313 studenata plaćati maksimalne iznose participacija, priopćio je Ured za odnose s javnošću Sveučilišta u Zagrebu.

Ukoliko Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske djelomično ili u potpunosti osigura financijska sredstva za podmirivanje participacija u troškovima studija, studenti će na adekvatan način biti oslobođeni plaćanja školarina, koje se na Sveučilištu u Zagrebu kreću u rasponu od 1000 do 9500 kuna.

S obzirom na rokove naznačene u Natječaju za svaki studijski program posebno, fakulteti i akademije u sastavu Sveučilišta u Zagrebu primat će prijave za upis na diplomske studije u razdoblju od 23. kolovoza do kraja rujna.

Cjelokupni Natječaj s podacima o terminima prijava i upisa, kao i o kvotama i iznosima participacija na pojedinim studijskim programima može se vidjeti na internetskoj stranici Sveučilišta u Zagrebu www.unizg.hr