KAOS U PROMETU

Potpuni prometni kolaps na izlazu s Dalmatine

31.07.2010 u 15:02

Bionic
Reading

Zbog smjene gostiju na jugu zemlje, kolone automobila slile su se na naplatnice kućice na Ravči. Iako je HAC otvorio četiri izlazne trake, a samo jednu ulaznu, u kilometarskoj koloni se čeka na naplatu cestarine

Nakon izlaza s autoceste stvorile su se velike gužve jer Vrgorac nije u stanju progutati toliku količinu automobila. Od Ravče do Vrgorca vozi se u 7-kilometarskoj koloni, a u samom mjestu je potpuni prometni zastoj.

Svi automobili koji siđu s autoceste, da bi nastavili putovati prema jugu, moraju proći kroz samo mjesto, kroz glavnu vrgoračku ulicu, Tina Ujevića, ili kroz Zagrebačku ulicu koja vodi do benzinske postaje. Kiša koja pada i rekordan broj automobila koji se slio na ulice malog mjesta potpuno su ga blokirali, tako da su od 9 sati pogašeni semafori i policija regulira promet na glavnom raskrižju koje vodi u tri pravca; Ploče i Dubrovnik, Metković te prema graničnom prijelazu s BiH.

Iako HAK stalno poziva na oprez u prometu, bez pretjecanja u koloni, na ulazu u Vrgorac dogodila se manja prometna nezgoda kada se jedan strani državljanin nije mogao zaustaviti zbog mokrog kolnika i udario u drugo vozilo.

Dodatni problem je nastao oko podne, kada je u koloni zapelo vozilo Hitne pomoći koja je krenulo u selo Kozica, gdje je jedna starica pokušala samoubojstvo bacivši se u bunar, ali je ipak spašena. Stanovnici Vrgorca ni teoretski ne mogu izići iz svojih garaža na ulice, što je izazvalo bijes pojedinaca, no policajci krajnjim naporima obavljaju svoj posao i doista su nemoćni da bilo što poduzmu jer cijelo jutro na kiši reguliraju promet.

Nakon izlaska iz Vrgorca, poslije čega se kolone vozila račvaju u tri pravca, gužve su manje i vjeruje se da će se do večeri promet smanjiti, no tada se očekuje pojačan promet iz smjera Dubrovnika na Dalmatinu, tako da će i u večernjim satima biti gužva.