Hrvatska PREDSJEDNIK U MOTOVUNU

Josipović o sastanku premijera i aferama u nogometu

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović večeras je u Motovunu na upit novinara o očekivanjima od sutrašnjeg sastanka predsjednika hrvatske i slovenske vlade Jadranke Kosor i Boruta Pahora istaknuo kako je 'vrlo dobro da se oni ponovno sastaju' jer je to, po njegovu mišljenju, nastavak suradnje i znatno poboljšanih prijateljskih odnosa Slovenije i Hrvatske

'Očekujem da će se nakon ovog sastanka učiniti novi iskorak u tim odnosima. Problem Ljubljanske banke je tu, on postoji, ali ćemo ga rješavati. Moramo ga zapravo riješiti na način slobodnog tržišta, ali i poštovanja obveza prema građanima', rekao je Josipović ocjenjujući korektnim stajalište guvernera Željka Rohatinskog, koji očekuje da se u nekom aranžmanu riješi pitanje štediša.

'Siguran sam da će premijerka Kosor naći pravi put da se taj problem riješi', zaključio je Josipović.

Upitan za komentar posljednjih događaja i afera u hrvatskome nogometu, Josipović je izrazio žaljenje zbog te pojave, dodajući kako to ne bi smio biti dio sporta.

'To je nešto što se, kao i svaki drugi kriminal, mora riješiti, i to načinom kako država i inače rješava slične slučajeve. Na potezu je policija, odnosno policijska istraga, državno odvjetništvo i na kraju sud', zaključio je predsjednik Ivo Josipović.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još