Hrvatska SVAKI TJEDAN INVENTURA?

Radnici Getroa moraju potajice raditi nedjeljom

Zakon o neradnoj nedjelji, koji je stupio na snagu prije mjesec dana, donesen je zbog radnika. No oni zaposleni u Getrou i dalje nedjelje provode na radnome mjestu

Pojedini zaposlenici ovog trgovačkog lanca posljednje su četiri nedjelje dolazili na posao. Doduše, ne kako bi posluživali kupce, za koje je Getro zatvoren nedjeljom, već kako bi radili inventuru i preslagivali police i robu.

'Idete raditi?', upitali su novinari Večernjeg lista radnicu koja je oko šest ujutro ove nedjelje otvarala vrata centra. 'Ne idem', odgovorila je preplašeno i nestala u trgovini.

Trgovci i ostali zaposlenici zadnjih nedjelja rade u smjenama od 6 do 16-17 sati, a oni koji stižu u 11, kući odlaze navečer.

U centru na Vrbanima desetak djelatnika radi isto. Samo je jedan zaposlenik u plavoj radničkoj košulji preslagivao izvan trgovine, u dvorištu, gajbe za pića. 'Radim jer mi je naređeno! Za kupce smo zatvoreni, a mi moramo obaviti posao. Što mislite, da sam ovdje iz zabave?', ogorčeno je rekao radnik u Getrou na Vrbanima.

Neki od radnika u tjednu nemaju nijedan slobodan dan, navodno zbog manjka broja zaposlenih. S druge strane, krajem prošle godine Getro je otpustio dvjesto radnika, piše Večernji list.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još