Hrvatska STANJE U PROMETU

Slab snijeg mjestimice pada u većem dijelu Hrvatske

  • Autor: Hina
  • 2.2.2009 9:49:08
  • 2.2.2009 8:14:39

Slab snijeg mjestimice pada u središnjoj i sjevernoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Lici te Slavoniji, izvijestio je jutros Hrvatski auto-klub.

HAK posebno ističe dionice autoceste A 1, Bosiljevo-tunel Mala Kapela i Gospić-Sveti Rok, autocestu A 4, Breznički Hum-Ivanja Reka, autocestu A 3, Bregana-Ivanić Grad i dionicu autoceste A 6, Rijeka-zagreb, od tunela Tuhobić do čvora Bosiljevo 2.

Na dionici autoceste A 1, Gospić-Sveti Rok HAK upozorava vozače na kišu koja se ledi u dodiru sa tlom.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu važi na većini cesta u Gorskom kotaru, a mjestimice u sjeverozapadnoj hrvatskoj i Lici.
U Gorskom kotaru zabrana vrijedina: D 3, Zdihovo-Kupjak-Delnice, D 32, Prezid-Delnice, D 42, Stubica-Ogulinski Hreljin, D 203, Brod na Kupi-Delnice, D 305, Parg-Čabar, D 501, Meja-Oštrovica-G.Jelenje, ŽC Platak-D 3, ŽC Crni Lug-D 3, ŽC Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo, te ostale županijske i lokalne ceste na području Čabra, Delnica i Vrbovskog.

U sjeverozapadnom dijelu zemlje ista zabrana vrijedi na: A 2, Zagreb-Macelj, od Krapine do Maclja, a u Lici na: D 42 Saborsko-Selište, ŽC Bjelopolje-Donji Lapac (otvorena samo za osobna vozila).
HAK vozačima savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prijelazima nema poteškoća.

Zatvoren je međudržavni prijelaz Miljana (Krapinsko-zagorska županija), zbog radova.

Trajekt plove redovito.

Do 15. veljače neće ploviti trajekt na relaciji Lopar-Valbiska (Rab-Krk), zbog sanacije trajektnog pristaništa u Loparu.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još