Hrvatska IPAK POČELI RAZGOVORI

Sindikati javnih službi i Vlada o kolektivnom ugovoru

Predstavnici Vlade i sindikata javnih službi u Banskim dvorima razgovaraju o temeljnom kolektivnom ugovoru za javne službenike i namještenike koji istječe 31. srpnja

Predstavnici sindikata javnih službi nisu mogli detaljnije govoriti o svojim polaznim stajalištima pred početak današnjih pregovora.

'Kapitalisti su na jahtama, a mi dolazimo ovamo po ovakvom vremenu spasiti ljudima božićnice i njihove naknade koje su zaradili. Nadam se da ćemo uspjeti', kazao je novinarima pred početak pregovora predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić.

Na upit jesu li spremni odreći se nečega, Ribić je kazao da je situacija u državi teška, da je gospodarstvo u dosta teškoj situaciji, a hoće li se čega odreći, vidjet će, jer je pitanje što se može dobiti zauzvrat.

'Nema odricanja nizašto', poručio je.

Predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Avberšek nije mogla detaljnije govoriti o pregovorima, 'jer bi to bilo na nivou špekulacije', a nije to mogao ni predsjednik Hrvatskog sindikata liječnika Ivica Babić.

'Spremni smo pregovarati, a rezultat ćemo vidjeti vrlo skoro', kazao je Babić.

Na upit vezan za božićnicu za javne službenike i namještenike, Babić kaže da je teško izvaditi iz konteksta jedno pitanje, a ne sagledati cjelinu.

'Nadam se da će obje strane u cjelini sagledati problem, sagledati realnost i postići sporazum', kazao je.

S većinom sindikata državnih službi Vlada je sredinom lipnja potpisala sporazum kojim se odriču božićnice za ovu godinu, a osigurava im se isplata regresa i dara za djecu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još