MRSIĆ PREDLAŽE

Makarskoj treba mala bolnica

27.07.2010 u 14:54

Bionic
Reading

Makarska treba imati mini bolnicu. Zaključak je to sa sastanka saborskog zastupnika i bliskog suradnika predsjednika Josipovića, dr. Miranda Mrsića s gradonačelnikom dr.Markom Bebekom i predsjednikom Gradskog vijeća Makarske, dr.Damirom Mendešom

Makarskoj gravitira šira okolica, a tijekom ljetne sezone u gradu boravi veliki broj turista i potrebna je ustanova koja može pružiti zdravstvene usluge na višoj razini – rekao je Mrsić na tiskovnoj konferenciji koju je održao u prostorijama makarskog SDP-a nakon sastanka s gradskim čelnicima.

Spajanje domova zdravlja u jedan zajednički, županijski dom zdravlja nije donio najavljivana smanjenja troškova poslovanja stoga je Makarska politika prilično jedinstvena u odluci da njihov grad dobije mini bolnicu koja bi imala sve sadržaje uključujući i rodilište.

Obećanje ministra Milinovića da će se Makarsko rodilište otvoriti čim se stvore uvjeti ostalo je na praznom obećanju tako da su se vodstva dvije glavne stranke u Makarskoj, vladajući HDZ i oporbeni SDP složili da zajedničkim snagama svom gradu vrate Dom zdravlja koji bi mogao zadovoljiti potrebe zdravstvene zaštite svih Makarana i njihovih gostiju bez odlazaka u Split, a to moguće kroz realizaciju ideje mini bolnice koja bi se sufinancirala iz lokalne samouprave, ali i sufinanciranje iz Europskih fondova kako predlaže Mrsić.