(NE)PRINCIPIJELNA KOALICIJA

Milinović i Bandić zajedno protiv Skupštine

27.07.2010 u 14:01

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade Darko Milinović i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas su se sastali kako bi optužili Gradsku skupštinu za nebrigu o zdravlju građana Zagreba

Iz Kabineta ministra zdravstva stiglo je priopćenje u kojem se javnost obavještava da su se Darko Milinović i Milan Bandić sastali 'na temu nove mreže bolnica u gradu Zagrebu, koja je dobila podršku struke'.

Složili su se da nova mreža jamči daljnje uštede u zdravstvenom sustavu, efikasnost, dizanje standarda zdravstvene zaštite te sigurnost radnog mjesta djelatnicima. U priopćenju se navodi da nova mreža predstavlja dobar temelj unapređenja zdravstvenog standarda građana grada Zagreba.

Milinović i Bandić su dogovorili prijelazno rješenje za pet gradskih bolnica, a to su: Dječja bolnica Srebrnjak, Specijalna bolnica za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama (Goljak), Specijalna bolnica za plućne bolesti (Rockefellerova), Specijalna bolnica za psihijatriju djece i mladeži (Kukuljevićeva) i Psihijatrijska bolnica Sveti Ivan (Jankomir). One će biti financirane preko Kliničke bolnice Sestre milosrdnice (Vinogradska) kako bi se održala njihova djelatnost te standard zdravstvene usluge za građane grada Zagreba.

'Nepoštivanjem nove mreže bolničkog sustava i nepripajanjem bolnica Gradska skupština Grada Zagreba dovela je u nepovoljan pravno-statusni položaj pet bolnica i formalno-pravnu nemogućnost financiranja istih, budući da se ne nalaze u novoj mreži, a time su dovedena u pitanje i radna mjesta, kao i provođenje zdravstvenih usluga koje se odvijaju u tim bolnicama za građane grada Zagreba i šire, što Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi ne može dopustiti', optužuje na kraju ministar zdravstva Darko Milinović zagrebačku Gradsku skupštinu, koja je ovih dana zatražila ostavku gradonačelnika Milana Bandića.