Hrvatska ŠUTJELI O INCIDENTU

Mladi kajakaši napadnuti u Srbiji

Iako su se mladi hrvatski kajakaši na Europskom prvenstvu u kajaku i kanuu za juniore trebali fokusirati prvenstveno na natjecanje, to im je otežao incident koji se zbio već prvog dana

'Imao sam čast nositi hrvatsku trobojnicu. Kad smo prolazili pokraj terasa jednog kafića, jedan je čovjek ustao i počeo nas gađati staklenim čašama. Mene je jedna pogodila malo ispod kuka pa sam završio u bolnici na šivanju', opisao je za Večernji list incident u Srbiji mladi veslač Matej Herkov, koji je poslije bolničke intervencije pušten u tabor reprezentacije s tri šava.

Iako rana nije bila jako bolna, Herkov kaže da je ipak smetala tijekom natjecanja. 'Kako sjedim u čamcu, rana je točno u visini ruba kajaka. Siguran sam da bi plasman bio bolji za koje mjesto da se nije dogodio ovaj incident', rekao je Herkov.

Mladi veslači su inzistirali da se o incidentu ne govori u javnosti sve do kraja natjecanja. 'Što se dogodilo, doznao sam tek u nedjelju navečer. Invalid sam Domovinskoga rata i da su mi prije javili, odmah bih sjeo u automobil i otišao u Kraljevo. Znam da je Matej htio izbjeći roditeljsku brigu i nastupiti za reprezentaciju', poručio je u telefonskom razgovoru za Večernji Matejev otac Robert.

Iako srbijanska policija nije uspjela spriječiti incident, napadač je odmah uhićen, što je potvrdio i Hrvatski kajakaški savez. 'Slučaj se dogodio iznenada, pa četiri policajca u civilu i dvojica u uniformi, koji su bili u pratnji naše reprezentacije, nisu stigli reagirati na vrijeme. Neposredno nakon napada počinitelj je svladan i priveden', rekao je tajnik saveza Branko Lovrić.

Napadač je optužen je za poticanje međunacionalne mržnje i namjerno ozljeđivanje, a postupak se vodi i zbog izazivanja nereda s tjelesnim posljedicama na sportskim terenima.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još