GRADONAČELNIK LJUT

Obersnel Dizdaru: 'Nađite i kaznite vandale'

26.07.2010 u 17:01

Bionic
Reading

Nakon što je netko u subotnjoj noći na Kantridi razbio automobil novosadskih registarskih oznaka u vlasništvu obitelji Potkonjak, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel oštro je danas reagirao te uputio pismo načelniku Policijske uprave primorsko-goranske Tomislavu Dizdaru

'Vandalizam i razbijanje tuđe imovine nedopustivo je ponašanje, a ja sam zgrožen činjenicom da iza ovog čina moguće stoji nacionalna nesnošljivost. Stoga najstrože osuđujem navedeni događaj i molim Vas da učinite sve što je u Vašoj moći da se pronađu i kazne počinitelji', stoji između ostalog u Obersnelovom pismu.

Gradonačelnik Obersnel ujedno upućuje ispriku gostima iz Novog Sada izražavajući nadu da ovaj čin neće utjecati na promjenu doživljaja Rijeke kao otvorenog modernog grada.

'Ovakve se situacije ne bi smjele nigdje događati, a pogotovo su neshvatljive u Rijeci čiji se građani ponose bogatstvom multikulturalnosti i tolerancije koja živi u prožimanju različitih kultura na ovom području', smatra Obersnel, koji najstrože osuđuje ovaj vandalski čin budući da su počinitelji njime pokušali osramotiti Rijeku i Riječane.