SLUŽBENO POTVRĐENO

Zbog loših izbornih rezultata raspušten vukovarski HDZ

24.07.2010 u 14:06

Bionic
Reading

Vukovarski ogranak HDZ-a i službeno je raspušten, a petočlano povjerenstvo na čijem je čelu tajnik vukovarsko-srijemske stranačke organizacije Marinko Beljo do rujna će pripremiti sve za izbor novog vodstva te stranke u Vukovaru

Odluku o raspuštanju donio je u petak uvečer vukovarsko-srijemski HDZ navodeći kako su razlozi takvom potezu rezultati postignuti na prošlogodišnjim lokalnim izborima te gubitak mjesta gradonačelnika.

HDZ-ovog kandidata Damira Barnu u drugom je krugu pobijedio SDP-ov kandidat Željko Sabo. Ipak, HDZ je na svibanjskim izborima, zajedno s HSP-om dr. Ante Starčevića, osvojio 13 mandata u Gradskom vijeću Vukovara te je do travnja ove godine, uz potporu trojice SDSS-ovaca, imao prevlast u tom tijelu. Srpski predstavnici potom su raskinuli suradnju te odlučili 'glasovati po savjesti', a odnedavno su i dvojica starčevićevaca počeli 'odbijati poslušnost' HDZ-u što je vješto počeo koristiti oporbeni SDP, koji ima 13 vijećnika.

'Novim izborima u svim gradskim temeljnim ograncima u gradu, a potom i za sam Gradski odbor HDZ-a, stranka će biti osvježena i osnažena te tako učvrstiti postojeću prevlast u Gradskom vijeću', poručio je poslije sjednice županijskog HDZ-a Marinko Beljo. Osim njega, u povjerenstvu koje će voditi vukovarski HDZ do izbora novog čelništva bit će još i Vladimir Emedi, Damir Barna, Grgo Sabljić te Vjeran Nadovski.

Proceduru raspuštanja vukovarskog HDZ-a prošloga je tjedna pokrenuo donedavni predsjednik tog stranačkog ogranka Petar Mlinarić, pojašnjavajući kako je njegovoj stranci u Vukovaru 'nužno potreban definitivan rez'.