Hrvatska OPTUŽBE O MALVERZACIJAMA

Kosor: Financije HDZ-a vode se po zakonu

Premijerka Jadranka Kosor je u Lučkom na novinarski upit kako komentira današnje pisanje nekih medija da je jedan poduzetnik izjavio Uskoku kako je plaćao HDZ-u da dobije poslove u HEP-u, odgovorila da i inače ne komentira novinske napise, ali ako je to istina i je li to istina, onda je i pitanje kako je to iz Uskoka, ili odkud već, moglo doći u novine

Samo načelno, istaknula je, može reći da ne zna je li to točno, je li se događalo i dogodilo, i o tome ne može govoriti, ali može reći da HDZ, što se tiče financija, funkcionira isključivo prema hrvatskim zakonima i transparentno za sve građane Hrvatske.

HDZ sredstva za svoj rad, kao i sve parlamentarne stranke, dobiva iz državnog proračuna, a ta su sredstva, podsjetila je, upravo na njezin prijedlog za sve stranke ove godine smanjena za deset posto. Dodala je i da su u prošloj godini, otkako je preuzela vođenje stranke, donijeli odluku da deset posto sredstava koje su dobili iz državnog proračuna, vrate u državni proračun, na što su pozvali i sve druge stranke zbog vremena štednje, ali nisu se odazvali. HDZ je dakle, u tome bio usamljen, ali smo onda ove godine to kao opće pravilo ugradili u zakon, kazala je Kosor.

Na upit što ako se današnji napisi pokažu točnim, odgovorila je kako će to pokazati da funkcionira pravna država i da će o sudbini svih koji su na bilo koji način u to upleteni, ako je istina, odlučiti pravosuđe.

Na novinarski komentar da je ona tada bila u vrhu HDZ-a, a da nije znala za to, kazala je da je vrlo precizno odgovorila na pitanje.

Premijerka Kosor je to sve kazala danas u Lučkom, u blizini naplatne postaje gdje je sudjelovala s ministrom turizma Damirom Bajsom i drugim suradnicima na sjednici užeg Povjerenstva Vlade za praćenje turističke 2010. godine.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još