OBRAČUN SA SRBIMA NA PLAŽI

Podgradinjani spremaju osvetu, a Bajs osuđuje incident

Bionic
Reading

I dok resorni ministar Damir Bajs piše priopćenja u kojima izraživa žaljenje i osuđuje napad na srpske turiste u Podgradini, u blizini Zadra, žitelji tog mjesta najvljuju pohod na plažu kako bi pokazali tko je 'gazda' na plaži u ljetnom periodu

Podsjetimo oca i dvojicu sinova u dobi od 16 i 14 godina na plaži u Podgradini najprije je verbalno napao pijani 47-godišnjak, kojemu se poslije pridružio i 16-godišnjak, koji je jednog od sinova pljusnuo, a drugog udario u lice. Obojica napadača, 16-godišnjak i 47-godišnjak, kojemu je izmjereno 2,8 promila alkohola u krvi, privedeni su prekršajnom sucu u Zadru.

Iz Ministarstva turizma podsjećaju da su svi sudionici izgreda hrvatski su državljani s prebivalištem na tom području te neovisno o tome, treba naglasiti da se "incident dogodio u turističkome mjestu te da je vezan uz činjenicu da su napadnuti srpske nacionalnosti".

'Naši su prijatelji došli u Duboku dragu, a među njima je bio i ovaj 16-godišnjak što je priveden prekršajnom sucu. Kad su došli do plaže, iz mora su izišli Srbi i počeli govoriti da što mi razbijamo njihove aute i što uopće dolazimo na tu plažu kad se zna da je ta plaža njihova bila i prije rata. To su mislili njih Srba iz Islama Grčkog', ispričao je za Slobodnu Dalmaciju jedan tinejdžer koji je incident vidio.

Tinejdžer ističe kako su Srbi su zvali policiju, a prijateljinjih.

'Kad smo otrčali tamo, već je došla policija i u maricu potrpala jednog prijatelja od 19 godina, petoricu od 14 do 16 godina i ovog starijeg mještanina Žužu koji se nije ni približio Srbima. On se bio napio, pa je iz borove šume iznad plaže krenuo nizbrdo i pjevao "Srbijo znaj, svemu je kraj, zbogom i više se ne vraćaj". Tu ga je policija odmah zaustavila i privela.

To je čisti bezobrazluk. Mi ništa nismo napravili, a oni su nas optužili da im aute razbijamo. U nedilju će cilo selo ići na tu plažu, pa da vidimo koga će oni potirati', zaključuje mladi Podgradinjanin.