POLANČEC NAPUSTIO REMETINEC

'Istina je voda duboka u kojoj se ja ne mogu utopiti'

22.07.2010 u 19:22

Bionic
Reading

Damir Polančec, bivši potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva izišao je danas u 19 sati iz istražnog zatvora u Remetincu

Zagrebački Županijski sud pustio je danas Polančeca na slobodu na prijedlog USKOK-a koji je u istrazi o nezakonitostima u Hrvatskoj elektroprivredi (HEP) saslušao sve svjedoke pa više nema opasnosti od utjecaja na njih.

Ispred remetinečkog zatvora Damira Polančeca dočekala je supruga.

Po izlasku iz zatvora novinarima je rekao da se zahvaljuje svima koji su pomagali njegovoj obitelji dok je bio u pritvoru. Zahvalio se i novinarima koji nisu uznemiravali njegovu obitetlj, a onima koji jesu poručio nek im to služi na čast. Zahvalio se i svim djelatnicima zatvora koji su mu bili prijatelji, liječnici, psihijatri i čuvari.

"Jedva čekam pomaknuti se od kamera, zagrliti suprugu i djecu, nakon četiri mjeseca posjetiti roditelje. Sad slijedi borba. Istina je voda duboka u kojoj se ja ne mogu utopiti", rekao je Polančec.

Polančec je u zatvoru bio od kraja ožujka ove godine kad je uhićen zbog sumnje da je zlouporabio položaj i ovlasti u slučaju Podravke. Potkraj svibnja ukinut mu je istražni zatvor u slučaju Podravka, ali mu je isti dan određen istražni zatvor zbog slučaja "HEP" i to zbog opasnosti od utjecaja na 15-ak svjedoka. USKOK je u međuvremenu ispitao sve svjedoke pa više nema osnove za njegovim zadržavanjem.

Uz Polančeca iz Remetinca je izišao i čelnik šibenskog TLM-a Ivan Koštan, no ne i bivši direktor HEP-a Ivan Mravak, također osumnjičen za nezakonitosti u HEP-u. Njih trojicu USKOK tereti da su oštetili HEP za oko 600 milijuna kuna jer su putem šibenskog TLM-a mostarskoj tvrtki Aluminij struju prodavali po višeastruko nižim cijenama nego su je kupovali.