Hrvatska U LOVU NA LEGITIMITET

Kosor počela lobirati za izbore u HDZ-u

Premijerka i šefica HDZ-a Jadranka Kosor posljednjih dana često putuje po Hrvatskoj što je dalo naslutiti da se priprema za prijevremene parlamentarne izbore. Ipak, prema izvoru iz vrha HDZ-a Večernjeg lista, Kosor se 'samo' sprema za unutarstranačke izbore

Budući da je Jadranka Kosor za šeficu stranke, a time i za premijerku, izabrana u srpnju prošle godine kada je s tih pozicija odstupio Ivo Sanader, i to bez demokratskih izbora unutar stranke, Kosor planira do proljeća sljedeće godine provesti izbore u HDZ-u.

Kosor se zadnjih dana i tjedana užurbano sastaje s članovima stranke, pa i s članovima stranačke mladeži. Premijerka je navodno i u doticaju sa stranačkim aktivistima te testira svoju popularnost među stranačkom bazom.

Naime, da bi na parlamentarnim izborima SDP-u mogla izbaciti 'asa iz rukava' tj. argument i činjenicu da ona zapravo nije demokratski izabrana premijerka ni šefica stranke, Kosor će najvjerojatnije na izborima tražiti taj legitimitet.

Prema pisanju Večernjeg lista, parlamentarni izbori bili bi redoviti i o njima će odlučiti najjača stranka vladajuće koalicije.

'Konzultirat ćemo se s koalicijskim partnerima, ali izbori neće biti održani prije druge polovice godine', rekao je sugovornik iz vrha HDZ-a i dodao da za to nema potrebe, posebno ako turistička sezona bude uspješna i ako se donese proračun.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još