Hrvatska KONAČNO SE OGLASIO O VARŠAVSKOJ

Bandić: Neću podleći jogurt-revoluciji!

Za razliku od proteklih dana, u kojima se tek šturo obraćao javnosti na temu Varšavske i današnje sjednice Skupštine, na kojoj nije našao za shodno obratiti se zastupnicima, gradonačelnik Milan Bandić, nakon što su ga novinari doslovce stjerali u kut kantine, odlučio je progovoriti

Vidljivo nervozan, ispijajući svako toliko naizmjence gutljaj kave i mineralne, Bandić je ponudio određene odgovore i fraze koje producira u posljednje vrijeme.

'Kao legalist poštivat ću sve odluke Skupštine koje su u skladu sa zakonom. Međutim, oni koji donose odluke moraju znati koje su ovlasti gradonačelnika. Ako je provođenje odluka razlog da se traži moja ostavka, onda ću je ja podnijeti. Referendum je demokracija, a u demokraciji može svatko reći svoje mišljenje. Ovdje se ne radi o bitki za 160 kvadrata Varšavske, to je bitka za instrumentalizaciju politike. Neću podleći jogurt-revoluciji!' kazao je Bandić.

Dodao je da su oni koji danas prosvjeduju 'isti oni koji su lani u travnju prosvjedovali ispred Poglavarstva predvođeni njegovim protukandidatima na lokalnim izborima Josipom Kregarom i Velimirom Srićom'. Ovim riječima gradonačelnik je zapravo optužio Zelenu akciju i Pravo na grad za politički angažman u korist njegovih neistomišljenika.

U nekoliko navrata ponovio je da ne može zaustaviti radove u Varšavskoj, jer on samo provodi ono što je Skupština izglasala, a na pitanje tko onda može zaustaviti izgradnju, nije dao odgovor.

'Ne znam, ja ne mogu, a na pitanje, što bi bilo da možete, biste li zaustavili gradnju, samo ću reći da ne odgovaram na pitanje 'ki bi, da bi'.

Na pitanje hoće li se kandidirati za još jedan mandat gradonačelnika, Bandić je poručio: 'Dao bog zdravlja da trčim svako jutro, pa će se onda i kandidirati. Pa ne mogu se tako lako odreći 300 tisuća glasova koje sam dobio u prvom krugu i 900 tisuća glasova koje sam dobio u drugom krugu predsjedničkih izbora.'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još