RAPORT IZ TISNOG

Bebićeva vila vrijedi upola manje od procjene!

20.07.2010 u 11:14

Bionic
Reading

Kuća koju u Tisnom grade predsjednik Sabora Luka Bebić i njegov sin Ante, potakla je interes javnosti za imovinsko stanje 'barba Lukine' obitelji. Obilaskom objekta koji je u gradnji u Tisnom, prvi je dojam taj da se kuća gradi u potpuno degradiranom ambijentu

Lokacija nekretnine na zapadnom je, kopnenom dijelu Tisnog, na padini prema jugu, gdje se već tri-četiri desetljeća grade objekti koji su potpuno devastirali ambijent, što nije specijalitet tog lokaliteta, takva anti-arhitektura raširena je po čitavoj Dalmaciji.

Kuća koja ima tri etaže, suvremenijeg i dorečenog arhitektonskog rukopisa stisnuta je na maloj parceli u petom-šestom redu od mora i zapravo je teško povjerovati da je to mjesto i lokacija na kojoj bi svoj odmor uživao jedan od desetak najmoćnijih političara u posljednjem desetljeću.

I niže rangirani partijski kadrovi HDZ-a već su se razmjestili po prestižnijim lokacijama na Braču ili Hvaru. Do mora ima pedesetak metara oštre nizbrdice, a na obali je lokalna cesta i poludivlja marina u potpuno degradiranom ambijentu gdje uostalom nismo zapazili ni kupače.

Kada u najtoplijem danu srpnja na nekom mjestu nema kupača, nema boljeg indikatora i dokaza o obezvrijeđenosti lokacije.

Zamjerke susjeda da kuća, koju su mediji u šali nazvali 'vilom Teheran' zbog sličnosti s američkom ambasadom u glavnom iranskom gradu, prelazi gabarite posve je neutemeljena, jer sve kuće na tom preizgrađenom prostoru prelaze gabarite.

Objekt još nije dovršen, kombinacija je kamena i armiranog betona i zapravo se radi o obiteljskoj kući; nema tu apartmana i prostora za iznajmljivanje. Ništa tu nije preskupo, materijali su uobičajeni, a lokacija je sve samo ne prestižna.

Susjedi dodaju i to da i Luka Bebić navrati u pratnji osiguranja, ali su isto tako naglasili da nema govora o izlasku iz gabarita i, po njima, ništa tu nije sporno.

Na osnovi viđenog, materijalne rezultate Bebićeve političke karijere treba tražiti na drugim mjestima. Ovaj objekt nije nešto za što bi se moglo uhvatiti i definitivno ne vrijedi ni polovicu od procijenjenih pola milijuna eura.