PUCA LJUBAV HDZ-A I HSLS

Đakić poderao sporazum s HSLS-om

16.07.2010 u 11:54

Bionic
Reading

'Taj jednostrani raskid sporazuma, po nama, nije bio čin suradnje niti dobre volje. Nigdje se u Hrvatskoj, osim kod nas, nije dogodilo da su zbog odluke središnjice HSLS-a raskinuti koalicijski sporazumi na lokalnim razinama', kaže Zvonimir Koić, predsjednik Županijske organizacije HSLS-a

Iznenađeni javnom reakcijom HDZ-a Virovitičko-podravske županije, kada je pred novinarima njegov predsjednik Josip Đakić pokidao koalicijski sporazum s HSLS-om, članovi Hrvatske socijalno liberalne stranke sinoć su u Slatini razmatrali što im je činiti.

Nakon više od dva sata rasprave, koja je završila negdje oko ponoći, izašli su s blagom reakcijom da ostaju pri svojim dosadašnjim stavovima te da neće prekršiti svoja obećanja niti potpisane sporazume. U svojemu zaključku niti jednom riječju ne spominju novonastale probleme u koaliciji premda su oni sada predmet kuloarske javnosti.

Zvonimir Koić, predsjednik Županijske organizacije HSLS-a, za tportal izjavio je sinoć da mu je Đakićeva reakcija nelogična jer su dosad imali korektnu suradnju te da HSLS u županiji nije kriv za odluke središnjice i nedavno istupanje iz koalicije na republičkoj razini. Takav prekid smatra reakcijom u afektu te se nada da će sve krenuti nabolje nakon godišnjih odmora.

'Taj jednostrani raskid sporazuma, po nama, nije bio čin suradnje niti dobre volje. Nigdje se u Hrvatskoj, osim kod nas, nije dogodilo da su zbog odluke središnjice HSLS-a nekakvim automatizmom raskinuti koalicijski sporazumi na lokalnim razinama. Što god se kasnije događalo, mi ćemo i dalje raditi na programima koje smo zacrtali prije potpisivanja sporazuma 2009. godine', kaže Koić. I dalje drži da sporazum HSLS – HDZ ne bi trebalo raskidati.

Odgovarajući na novinarsko pitanje kako je osobno doživio HDZ-ovo javno kidanje koalicijskoga sporazuma, Koić kaže da takvo ponašanje ni on ni ostali HSLS-ovci nisu mogli prihvatiti te da 'takva politička gesta nikako nije prihvatljiva'.

O problemima HSLS-a na republičkoj razini, ali i o njegovim najnovijim potezima s kojima se ogranak Virovitičko-podravske županije ne slaže, s predsjednikom stranke Darinkom Kosorom razgovarat će u nedjelju za kada je najavljen njegov dolazak.