Hrvatska NA PUTU PREMA DOLJE

Vjesnik preuzeo Lopandić, Đuretek smijenjen

Darko Đuretek danas je sporazumno otišao s dužnosti glavnog urednika lista Vjesnik, a na tom će ga mjestu do kraja godine, kao vršitelj dužnosti glavnog urednika, zamijeniti Bruno Lopandić

'Darko Đuretek, dosadašnji glavni urednik Vjesnika, s danom 16. srpnja 2010. sporazumno je otišao s navedene dužnosti, a za vršitelja dužnosti glavnog urednika do 31. prosinca 2010. Uprava nakladnika imenovala je Brunu Lopandića', stoji u kratkom priopćenju Vjesnikova tajništva.

Novinari Vjesnika početkom ovoga tjedna zatražili su da se u tom dnevnom listu odmah imenuje vršitelj dužnosti glavnog urednika te da se što prije, a najkasnije do 1. rujna, raspiše javni natječaj za novoga glavnog urednika.

U priopćenju za javnost i pismu premijerki Jadranki Kosor upozorili su da im nakon nedavne Vladine odluke o sufinanciranju lista do kraja godine, uz obvezu restrukturiranja, do danas nije poznat nijedan detalj tog procesa.

Tu Vladinu odluku smatraju tek osnovom za trajno rješavanje višegodišnjih problema u Vjesniku te da pod restrukturiranjem poslovnog procesa podrazumijevaju i promjenu dosadašnje uređivačke i poslovne politike 'koje su Vjesnik dovele pred samo gašenje'.

Bruno Lopandić, koji će do kraja godine biti glavni urednik Vjesnika, dugogodišnji je novinar u vanjskopolitičkoj redakciji tog lista.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još