Hrvatska 70 POSTO ŠANSE ZA POSAO

Traže se elektrozavarivači!

Više od 70 posto nezaposlenih koji se osposobe za elektrozavarivače pronađe posao u novoj struci, a velike izglede za zapošljavanje imaju novoosposobljeni pomoćni bravari i limari, kojima je danas pročelnik Područne službe HZZ-a Osijek Anto Barukčić podijelio diplome u Strojarskoj tehničkoj školi, gdje su stekli nove stručne kvalifikacije

Dvoipolmjesečno osposobljavanje 40-ero nezaposlenih stajalo je HZZ gotovo 350.000 kuna. Tečaj za svakoga od dvadeset elektrozavarivača stajao je 10.200 kuna, za deset pomoćnih bravara po 8.100 kuna, a za svakog od deset kandidata za limara plaćeno otprilike 6.000 kuna. Ove su godine u osječkoj službi HZZ-a osposobili 360 kandidata za 30 zanimanja, za što je iz državnog proračuna plaćeno više od šest milijuna kuna.

Za vrijeme održavanja tečaja, kandidati dobivaju novčanu naknadu od 1.600 kuna mjesečno, plaćene troškove prijevoza i osiguranja od povrede na radu te liječnički pregled. Za ulaganje u obrazovanje i lokalno gospodarstvo te financiranje javnih radova, službi je iz državnog proračuna osigurano 17 milijuna kuna.

Ovoga je ljeta sezonski posao na Jadranu pronašlo 1.538 nezaposlenih iz Osječko-baranjske županije
, čime je oboren rekord iz 2008. No krajem lipnja evidentirano je 31.205 nezaposlenih, što je za 3.962 osobe (14,5 posto) više nego u istom razdoblju lani. Najveći je porast na području Đakova i Osijeka. Gotovo šest tisuća (19 posto) prima novčanu naknadu, što je 922 (18 posto) više nego krajem lipnja prošle godine.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još