VLADINA KADROVIRANJA I NABAVA

Stižu novi presretači

15.07.2010 u 16:28

Bionic
Reading

Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture odobrava se nabava tri putnička vozila – limuzina te tri za inspektore cestovnog prometa u ukupnoj vrijednosti od milijun kuna, u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Nacionalni se program financira u cijelosti iz sredstava koja osiguravaju Centar za vozila Hrvatske, Hrvatski autoklub i osiguravajuća društva, a ne iz sredstava Državnog proračuna RH, stoji u priopćenju odaslanom iz Banskih dvora nakon zatvorenog dijela Vladine sjednice

Izmijenjena je i Odluka o osnivanju Međuresorne radne skupine za razvojnu suradnju i humanitarnu pomoć inozemstvu kojom je imenovan novi predsjednik skupine, ravnatelj Uprave za multilateralne poslove Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Mario Nobilo.

Robert Markt razriješen je dužnosti državnog tajnika u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva te dužnosti člana Povjerenstva Vlade RH za identifikaciju prepreka za izravna ulaganja i izradu plana njihova uklanjanja.

Radi odlaska na novu dužnost, Danijel Žamboki razriješen je dužnosti predsjednika Uprave Fonda za regionalni razvoj Republike Hrvatske.

Sve to piše u Vladinu priopćenju, kao i to da je na zatvorenom dijelu današnje sjednice, Vlada Republike Hrvatske prihvatila Izvješće o izvršenju Godišnjeg provedbenog plana statističkih aktivnosti Republike Hrvatske 2008. i uputila ga Hrvatskom saboru na donošenje. Vlada je također Saboru na donošenje uputila i Prijedlog godišnjeg provedbenog plana statističkih aktivnosti Republike Hrvatske 2010. godine.

Prihvaćen je Plan aktivnosti suzbijanja HIV infekcije i AIDS-a za 2010. godinu, koji se temelji na 'Hrvatskom nacionalnom programu za prevenciju HIV/AIDS 2005. - 2010.', a izrađen je prema novim spoznajama o strategiji prevencije HIV/AIDS-a i prihvaćenoj Deklaraciji o obvezama prema HIV/AIDS-u, koju je usvojila Opća skupština UN-a u lipnju 2001. Osnovni mu je cilj zadržati nisku razinu zaraženosti i ojačati nadzor epidemije novim aktivnostima i praćenjem promjena putem istraživanja. Uključuje mjere primarne, sekundarne i tercijarne prevencije.

Gradu Labinu dana je suglasnost za zaduženje kod Privredne banke Zagreb d.d., u iznosu od šest milijuna kuna, za financiranje izgradnje komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Pijacal te za rekonstrukciju i prenamjenu dijela građevina rudarskog kompleksa Pijacal u Multimedijalni kulturni centar.

Vlada je donijela Odluku o rotaciji, broju i organizacijskoj strukturi pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u mirovnim misijama Ujedinjenih naroda. U srpnju 2010, izvršit će se redovita rotacija pripadnika Oružanih snaga RH koji sudjeluju u mirovnoj misiji Ujedinjenih naroda u Libanonu (UNIFIL) i u mirovnu misiju Ujedinjenih naroda u Libanon (UNIFIL) uputit će se u svojstvu stožernog časnika na godinu dana jedan pripadnik Oružanih snaga RH. U kolovozu 2010, izvršit će se redovita rotacija pripadnika Oružanih snaga RH koji sudjeluju u mirovnoj misiji Ujedinjenih naroda u Libanonu (UNMIL) i u mirovnu misiju Ujedinjenih naroda u Libanon (UNMIL) uputit će se u svojstvu stožernih časnika na godinu dana dva pripadnika Oružanih snaga RH. Jednom pripadniku Oružanih snaga RH koji u svojstvu stožernog časnika sudjeluje u mirovnoj misiji Ujedinjenih naroda u Liberiji (UNMIL), produljuje se sudjelovanje u mirovnoj misiji Ujedinjenih naroda u Liberiji (UNIMIL) do 31. srpnja 2010. godine.

Izmijenjena je Odluka o raspisivanju javnog natječaja za prodaju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske, u k.o. Razvor. U točki I. Odluke iznos '19.810.049,00' zamjenjuje se iznosom '15.848.039,20', a iznos '21.289.965,00' zamjenjuje se iznosom '17.031.972,00'. Početne cijene se umanjuju za 20 posto zato što na prethodno objavljeni natječaj nije zaprimljena nijedna valjana ponuda te je natječaj potrebno ponoviti.

Vlada je izmijenila Odluku o osnivanju i zadaćama Nacionalnog odbora za odgoj i obrazovanje za ljudska prava i demokratsko građanstvo. U Odluci o osnivanju i zadaćama Nacionalnog odbora za odgoj i obrazovanje za ljudska prava i demokratsko građanstvo (Narodne novine, br. 50/2010), u točki II. Stavku 1. alineja 9.: '-predstavnik/ica Ureda za ljudska prava 'briše se, a alineja 17. mijena se i glasi: '- 3 predstavnika/ice organizacija civilnog društva iz područja zaštite i promicanja ljudskih prava'. U stavku 3. riječi:'predstavnika/icu organizacija civilnog društva'.