ZAGREBAČKA BESPUĆA

Šef Tržnica i 27 obitelji pet godina nisu platili režije

30.01.2009 u 09:59

Bionic
Reading

Obitelj direktora Gradskih tržnica Filipa Borca i još 27 obitelji koje žive u žutoj četverokatnici u Kutnjačkom putu 18 na Vrbanima pet godina nisu platile nijedan račun za odvoz smeća, komunalnu naknadu ni naknadu za uređenje voda, jer im režije ne stižu u poštanske sandučiće, otkriva Jutarnji list

Imajući u vidu činjenicu da stanari u susjednim zgradama za iste režije izdvajaju prosječno 120 kuna mjesečno, proizlazi da je Borac sa svojim susjedima u tom razdoblju oštetio Zagrebački holding i Grad Zagreb za gotovo 200.000 kuna.

'Mi te režije ne dobivamo, pa ih i ne plaćamo. Čistoća bi trebala voditi računa o tome da nam šalje račune za režije, a ne mi stanari', kazao je za Jutarnji list Borac, koji upravlja Holdingovom podružnicom s gotovo 400 djelatnika.

Da skandal bude veći, Pravna služba Gradskog stambenog komunalnog gospodarstva (GSKG), Holdingove podružnice koja za Grad Zagreb naplaćuje račune za komunalnu i vodnu naknadu, a za Čistoću naknade za odvoz smeća, uopće nije znala da u Zagrebu postoji zgrada koja koristi njihove usluge, a ne plaća račune.

Dodatno ih je zbunila činjenica što takva situacija traje oko pet godina. Referenti GSKG-a sljedećega tjedna će posjetiti stanare neplatiše i uključiti ih u sustav naplate.

Holdingov dužnosnik Filip Borac prošle godine se našao u središtu skandala kada je službenim automobilom Holdinga otišao na sedmodnevni godišnji odmor u francusko skijalište Les duex Alpes, udaljeno 2.000 kilometara od Zagreba.