Hrvatska OBRAT U BANSKIM DVORIMA

Adlešič ostaje u Vladi, HSLS ostao bez zastupnika

Potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič ostaje u Banskim dvorima do početka kolovoza iako je podnijela pismenu ostavku, ali je u naknadnom razgovoru s premijerkom Jadrankom Kosor odlučila ostati dok ne završi započete projekte

Sa saborskim zastupnicima Ivanom Čehokom i Antonom Korošecom (oba HSLS) te Zlatkom Horvatom, bivšim HNS-ovcem Kosor je potpisala sporazum o međusobnoj suradnji. U prijevodu to znači da će njih trojica oformiti klub nezavisnih zastupnika koji će podržavati sve važnije Vladine projekte.

Izlaskom Čehoka i Korošeca iz HSLS-a, nekad najjača oporbena stranka, prestala je biti parlamentarna, jer su njih dvojca bili jedini predstavnici liberala na Markovu trgu.

U kakvom svojstvu će Adlešič ostati u Vladi kao i u HSLS-u nije poznato, jer Kosor na ovo pitanje nije imala odgovor. Nije isključeno da i nakon 1. kolovoza Adlešič ostane u Banskim dvorima.

'Odlazak iz HSLS-a teško mi je pao. Bio sam jedan od njegovih osnivača, bio sam predsjednik stranke kad to nitko nije htio. Napuštanjem koalicije s HDZ-om je loša odluka u zlo vrijeme', rekao je Čehok dodavši kako je velika zasluga Jadranke Kosor što su deblokirani pregovori za ulazak u EU i što je Hrvatska dobila smisleni program za gospodarski oporavak.

Potpisani sporazum Kosor je prokomentirala na način da će Vlada s njim u Saboru imati još jaču potporu i da kreće osnažena u daljnji rad.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još