Hrvatska ŠTAKOM PO GLAVI

Mamić oslobođen optužbe da je prijetio Mesiću

Izvršni dopredsjednik Nogometnog kluba "Dinamo" Zdravko Mamić nepravomoćno je na zagrebačkome Općinskome kaznenom sudu oslobođen optužbe da je prije šest godina u uredu tadašnje gradonačelnice uništio službenu ispravu, a zatim i prijetio bivšem pročelniku Zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša Miljenku Mesiću

Sutkinja Rahela Sakač je rekla da je Mamićevo ponašanje bilo krajnje neprimjereno i ničim se ne može opravdati, ali u postupku nije dokazano da je uništio službene isprave i prijetio Mesiću. Zaključila je da je Mamić počinio druga dva kaznena djela - uvredu i nanošenje lakše ozljede, te da ga je Mesić trebao privatno tužiti.

Mamić je nakon izgreda u travnju 2003. novinarima izjavio da će Mesiću "presuditi", no sutkinja je ocijenila da je izvršni dopredsjednik "Dinama" tada bio samo djelomično svjestan što govori i da je zaprijetio u afektu jer ga je Mesić tada udario štakom po glavi.

Riječ je o trećem suđenju Mamiću zbog izgreda u uredu gradonačelnice Vlaste Pavić, kada je potrgao negativno mišljenje Mesićeva Zavoda o izgradnji Mamićevih nebodera na Trnju. Na prvom suđenju Mamić je oslobođen, a na drugom je uvjetno osuđen te mu je izrečeno obvezno psihijatrijsko liječenje, ali je i ta presuda poništena.

Inače, Mesić je Mamića privatno tužio zbog nanošenja teških ozljeda, a predmet se, zbog pretrpanosti zagrebačkoga Općinskoga kaznenog suda, vodi na Općinskome sudu u Klanjcu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još