Hrvatska BENZIN PO STAROM

Padaju cijene dizela

Od danas su na Ininim benzinskim crpkama jeftinija dizelska goriva i to od sedam do 24 lipe po litri, dok će se motorni benzini i u idućih 15 dana prodavati po dosadašnjim cijenama

Prema cjeniku objavljenom na Ininim internetskim stranicama, nova cijena dizelskog goriva euro V kvalitete, eurodizela BS iznosi 7,91 kunu po litri prema dosadašnjih 8,15 kuna. Nova cijena dizela u slijedeća je dva tjedna 7,71 kunu po litri (do sada 7,94 kune), loživo ulje ekstra lako prodaje se po 5,20 kuna (prema dosadašnjih 5,36 kuna), a plavi dizel stoji 4,77 kuna (do sada 4,84 kune).

Cijene motornih benzina se ne mijenjaju, pa će se gorivo euro V kvalitete, eurosuper BS 95 prodavati po 8,45 kuna po litri, a 8,45 kuna i dalje je cijena i supera plus 98, dok se super 95 i dalje prodaje po 8,25 kuna po litri.

Cijene naftnih derivata korigiraju se svakih 15 dana na temelju Pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata, s tim da je najviše dopušteno maksimalno tjedno povećanje ili smanjenje cijena 3 posto.

Korekcija cijena naftnih derivata ponajviše ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još