Hrvatska HDZ MIČE DRŽAVNU REVIZORICU

Odlazi Šima Krasić?

Glavna državna revizorica Šima Krasić mogla bi skoro u mirovinu. Informacije su to Nove TV, koja navodi da HDZ već ima svog kandidata za novog revizora

Šima Krasić na mjestu glavne državne revizorice provela je 16 godina i potpisala više od 12 tisuća revizija, no, ako je suditi prema informacijama Nove TV, uskoro odlazi u mirovinu.

'Ukoliko netko ocijeni da sam neophodna, u tom slučaju bih ostala', poručila je Krasić, kojoj je HDZ navodno već našao zamjenu koja bi mogla biti potvrđena već u petak.

Krasić
kaže da je zadovoljna svojim 16-godišnjim radom na čelu Državne revizije. 'Mislim da sam državi i javnim financijama puno dala', rekla je Krasić.

Pri tome, kako kaže, politika nije utjecala na njen rad. 'Nisam imala velikih problema s tim, znate, u svakom poslu ima problema i to je posao koji je jako odgovoran i koji u nekim momentima iznosi nepovoljne podatke u javnost, ali, znate, mi smo javna institucija', pojasnila je Krasić.

Iako državna revizorica u 16 godina mandata nije imala previše skandala, Državna revizija ipak se više spominjala kada je u Saboru profunkcioniralo istražno povjerenstvo za takozvane Rončevićeve kamione. Tada je povjerenstvo izvještaj Državne revizije ocijenilo nepotpunim. Krasić kaže da bi revizija i danas ostala pri mišljenju da se cijeli postupak morao provesti kako je i započeo, dakle kroz javni natječaj.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još