KUKURIKU U BARANJSKIM DIVANIMA

SDP platio ceh, krije koliko

12.07.2010 u 13:41

Bionic
Reading

Iako je stranka kojoj je na čelu nova u tzv. kukuriku koaliciji, 'umirovljenik' Silvano Hrelja nije morao platiti račun u Etno selu Baranjski divanima, nego je to očito učinio SDP

Dan nakon sastanka četiriju oporbenih stranaka – SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a nedaleko Belog Manastira iz više se izvora moglo doznati da su ceh platili Zoran Milanović i ekipa, no tko točno i koliko novca, teško je bilo dokučiti.

Kulen, šaran pa savijača

Neslužbeno se, ipak, moglo doznati kako je SDP svojim oporbenim kolegama za menu ponudio jela iz Baranje.

Kao predjelo, poslužen je baranjski pršut, kulen i čuveni sir 'Baranjac'. Šaran na rašljama, kao glavno jelo, bio je poslužen uz paniranog soma, srnetina koja se priprema po starim tikveškim receptima.

Za desert je poslužen još jedan slatki baranjski specijalitet – savijača s višnjama. Sve je pratilo vrhunsko baranjsko vino.

Ono što su novinari, ali i cijela hrvatska javnost, mogli vidjeti jest činjenica da je peti susret oporbenjaka spremnih na osvajanje vlasti na idućim izborima sve počelo kavom i 'nečim kratkim' pred hotelom Patria u Belom Manastiru, a završilo šaranom na rašljama i vrhunskim baranjskim barique vinima nakon 'divana', odnosno razgovora, u Divanima.

Iz krugova bliskih SDP-u samo se ponavljalo da su na meniju bili baranjski specijaliteti, ali što točno nije se moglo doznati.

'Ne mogu odgovoriti tko je i jeli netko osobno platio, ali SDP svakako jest podmirio račun', kratko je odgovorio gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš (SDP) na pitanje je li se pokazao kao pravi domaćin i prije Milanovića, Čačića, Jakovčića i Hrelje 'zavukao ruku u džep'.

Očito je sve, baš kao i neki detalji razgovora, ostalo iza čvrsto zatvorenih vrata Etno sela Baranjski divani.

Doduše, jedan drugi SDP-ovac Vukovarac Siniša Kukić, koji nije nazočio sastanku, čvrsto je uvjeren kako su račun podmirili kolege iz njegove stranke.

'Uvjeren sam da su to učinili Zoran Milanović i Biljana Borzan. Koliko može koštati ručak za 20 osoba? Da sam ja bio domaćin, ne bih dozvolio nikome da se maši novčanika jer je taj novac sitnica investirana u budućnost Hrvatske', slikovit je bio Kukić, inače direktor hotela Dunav u Vukovaru.

U vrhu SDP-a nisu željeli reći što je naručeno i koliko je točno iznosio račun u Belom Manastiru.