DARINKO KOSOR

'Istupili smo iz Vlade zbog optužbe za nelojalnost '

11.07.2010 u 22:03

Bionic
Reading

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor izjavio je da se odluka da njegova stranka napusti Vladu prelomila na zadnjem sastanku koalicije kada je HDZ optužio HSLS i još jednu stranku za nelojalnost, a trećeg partnera u Vladi su pohvalili

To nije bio jedini razlog. U intervjuu danom Jutarnjem listu neposredno nakon izlaska iz Vlade, Kosor je kazao da su zadnjih mjesec dana bili strašno razočarani određenim potezima Vlade, od toga što je rebalans proračuna odgođen za jesen, preko lošeg odnosa prema socijalnim partnerima, pa sve do poskupljenja cijene plina i najave poskupljenja električne energije.

'Smatrali smo da će svi ti potezi štetiti provedbi mjera gospodarskog oporavka, no ni na jedan od tih poteza, nažalost, nismo mogli utjecati', kazao je Kosor.

Odbacio je optužbe Andrije Hebranga da su 'napustili brod koji tone' te kazao da bi odluka o napuštanju Vlade bila teža da vladajuća većina ovisi o njihovim glasovima u Saboru.

Demantirao je da iza napuštanja Vlade stoji Dražen Budiša i nazvao je to spinom obavještajnog podzemlja. Okomio se i na trgovanje u politici te rekao da su izlaskom iz koalicije odabrali teži put samostalnog HSLS-a koji ne garantira direktorska mjesta.