LOŠA ORGANIZACIJA JE RAZLOG

MUP tvrdi da Gordan Mršić nije smijenjen iz osvete

11.07.2010 u 14:17

Bionic
Reading

Odlukom glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića s danom 12. srpnja načelnicom Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" imenovana je Ines Gmajnički, a dosadašnji načelnik Centra Gordan Mršić premješten je na radno mjesto glavnog vještaka, kaže se u današnjem priopćenju iz MUP-a u kom se objašnjava da je povod kadrovskih promjena bila "loša organizacijska klima".

Priopćenjem se odbacuju tvrdnje objavljene u medijima kako su ova kadrovska rješenja u uzročno-posljedičnoj vezi s odbačajem kaznene prijave za prodaju Podravkinog odmarališta u Pirovcu, koju je policija podnijela protiv koprivničkog gradonačelnika Zvonimira Mršića, inače, kako se ističe u medijima, brata Gordana Mršića

"Načelnicom Centra imenovana je Ines Gmajnički, dosadašnja načelnica Odjela kemijsko-fizikalnih i toksikoloških vještačenja u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić', sa dugogodišnjim iskustvom rada u Centru, dok je za njezinog pomoćnika imenovan Gojko Marković, koji je do imenovanja obnašao dužnost načelnika Odjela općeg kriminaliteta u Upravi kriminalističke policije Ravnateljstva policije.

Dosadašnji načelnik Centra Gordan Mršić i njegov pomoćnik Andro Vrdoljak premješteni su na radna mjesta 'glavnog vještaka' u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić'.

Povod ovim kadrovskim rješenjima bila je loša organizacijska klima unutar samog Centra te nedovoljna uvezanost i kooperativnost s drugim stručnim službama Ravnateljstva policije, prije svega Upravom kriminalističke policije, stoga se odbacuju tvrdnje objavljene u medijima kako su ova kadrovska rješenja u uzročno-posljedičnoj vezi s odbačajem kaznene prijave za prodaju Podravkinog odmarališta u Pirovcu.

Još prije šest mjeseci rukovoditeljima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić' ukazano je na određene teškoće u funkcioniranju Centra, a prije svega na nekvalitetne međuljudske odnose te je zatraženo da se u tom smislu naprave određeni kvalitativni pomaci. S obzirom na to da u spornom segmentu nije napravljen nikakav bitan iskorak, dosadašnji načelnik Centra Gordan Mršić, sredinom lipnja upoznat je s odlukom glavnog ravnatelja o premještaju na drugo radno mjesto i novim kadrovskim rješenjima u Centru", kaže se u priopćenju koje je potpisao glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.