PAHOR I KOSOR U DUBROVNIKU

Ljubljanska banka rješava se u Bohinju

10.07.2010 u 15:43

Bionic
Reading

Niz bilateralnih susreta obavila je premijerka Jadranka Kosor na Croatia summitu što se održava u Dubrovniku, a jedan od najznačajnijih bio je svakako i onaj sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom. Njih dvoje najavili su da će se sastati 31. srpnja u Bohinju u Sloveniji i pokušati riješiti dugogodišnji spor oko Ljubljanske banke

Na susretu krajem srpnja obje strane trebale bi predložiti rješenja oko Ljubljanske banke čije pitanje se poteže još od raspada bivše Jugoslavije. Premijerka je novinarima rekla da će se prije razgovora s Pahorom konzultirati s guvernerom Hrvatske narodne banke Željkom Rohatinskim te s koalicijskim partnerima.

Slovenski zastupnik u EU parlamentu Ivo Vajgl smatra da to pitanje treba riješiti čim prije i da se ne smije riješiti na štetu štediša, kao što je to do sada bio slučaj, jer je to bilo potpuno pogrešno.

Odgovarajući na novinarska pitanja o mogućem izlasku HSLS-a iz vladajuće koalicije, premijerka rekla da nije iznenađena tijekom događaja.

Darinko Kosor nije nikada, ni u jednom trenutku iskazao želju i prijedlog da razgovara o izlasku iz koalicije.

Imamo dovoljnu potporu u Hrvatskom saboru i mislim da neće biti prijevremenih izbora. Ako bi se oni dogodili, mi nećemo završiti pregovore do kraja 2010. ili početkom 2011', rekla je Kosor

Na zatvaranju konferencije premijerka je istaknula da je 'ulazak Hrvatske u Europsku uniju općepoznata je činjenica, a posljednjih 500 metara kratak je, ali i zahtjevan put'.