VILA TEHERAN

Barba Luka izgradio kuću od 500.000 eura

10.07.2010 u 11:21

Bionic
Reading

Ante Bebić, sin predsjednika Sabora RH Luke Bebića, našao se na udaru mještana Tisnog koji su " Barba Luku mlađeg" javno prozvali kao bespravnog graditelja

Bebićevi susjedi tvrde da je predsjednik Sabora prešao zadane gabarite postojeće građevinske dozvole unutar svoga velebnog posjeda s dominantnom vilom koja stilom gradnje umnogome podsjeća na zgradu američkog veleposlanstva u Teheranu.

Ante Bebić je još 2005. godine na atraktivnoj lokaciji u Tisnom kupio postojeću kuću izgrađenu na parceli od približno 360 četvornih metara koja se nalazi u blizini mora i s koje "puca" pogled na otok Murter.

Zdanje u koje je naliveno tisuće kubika armiranog betona, te optočeno dijelom klesanim kamenom i staklom, poprimilo je svoj konačni izgled, što je u konačnici podignulo nezadovoljne susjede na noge, te su isti 2007. Bebiće prijavili nadležnoj građevinskoj inspekciji.

U nastalom problemu poglavito ih smeta arogancija Bebićevih, pri čemu posebno "nadmena bahatost barba Luke" koju je javno uprizorio u nekoliko navrata posjećujući službenim vozilom i u pratnji tjelohranitelja gradilište, pri čemu je ignorirao sve njihove primjedbe, jednako kao što su se nadležni, vjerojatno iz "objektivnih razloga" oglušili na postupak očevida kojega su uredno zaprimili.

Po procjenama osoba upućenih u graditeljstvo te kupovinu i prodaju nekretnina, vila bebićeva sina Ante u Tisnom vrijedi blizu pola milijuna eura.