KO VISOKO LETI - ŠTRAJKA

Otkazana trećina letova Croatia Airlinesa

10.07.2010 u 10:57

Bionic
Reading

Pregovori Uprave Croatia Airlinesa i Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova (SKOZ) nastavljeni su u 10 sati, a danas će zbog štrajka stjuardesa biti otkazana trećina letova hrvatskog avioprijevoznika

Nakon što je Županijski sud u Zagrebu jučer odbio zahtjev Uprave za zabranom štrajka, poslovodstvo Croatia Airlinesa i SKOZ-a obnovili su pregovore o sindikalnim zahtjevima vezanim za radno vrijeme i godišnje odmore stjuardesa i stjuarda, koji su prekinuti noćas oko ponoći.

SKOZ je jučer ujutro u 6 sati započeo štrajk koji bi, ako se ne postigne dogovor, trebao trajati do utorka, 13. srpnja. Uprava Croatia Airlinesa navodi da bi se četverodnevnim štrajkom kompaniji nanijela ukupna šteta od 29 milijuna kuna.

Zbog štrajka je jučer otkazana trećina letova Croatia Airlinesa, a slično bi moglo biti i danas.

Prema izvješću Sektora za odnose s javnošću Croatia Airlinesa, danas su otkazani letovi u međunarodnom prometu iz Zagreba za Beč, Zuerich, Prištinu i Skopje, iz Splita za Beč, Zuerich, Muenchen i Lyon, te iz Dubrovnika za Rim.

Putnici se o planiranim letovima u vrijeme štrajka mogu informirati na web stranici www.croatiaairlines.com. Također im je na raspolaganju besplatni telefon 0800 7777 za pozive iz Hrvatske i telefon kontakt centra (+)3851 6676 555.