Hrvatska POVRAT POREZA

Dosad je obrađeno 63 posto poreznih prijava

Od milijun i gotovo 110 tisuća poreznih prijava, koliko su ukupno hrvatski građani predali ove godine, do konca ovog tjedna obrađeno je njih 63 posto ili oko 706 tisuća – pokazuju posljednji podaci koje je dostavilo Ministarstvo financija

Građani koji su u ovoj skupini, onih čije su prijave već obrađene, od države će dobiti ukupno milijardu i 242 milijuna povrata poreza, a veći dio ove svote već je i isplaćen, kazali su u Ministarstvu financija, piše Novi list

– Do sada je isplaćeno oko 1,1 milijardi kuna povrata poreza, što je gotovo 10 posto više nego u prošloj godini, istaknula je glasnogovornica Sanja Bach.

No, među sretnicima koji su povrat poreza već primili najmanje je stanovnika najvećih hrvatskih gradova. Tako je u Zagrebu obrađeno svega 49 posto prijava poreza na dohodak u 2009., u Rijeci i Splitu oko 58 posto, a najmanje ih je obrađeno u Zadru, svega oko 45 posto.

Ove će godine ukupna suma za povrat poreza koji država mora vratiti građnima očito biti veća od prošlogodišnje kada je za to ukupno isplaćeno oko 1,8 milijardi kuna.

Da će se preplaćeni (i vraćeni) porez popeti na barem dvije milijarde kuna, najavljuje i izjava glasnogovornice Ministarstva financija da je do sada isplaćena svota 10 posto veća nego ona prošle godine i to za otprilike jednak broj obrađenih prijava.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još