ISKLJUČENI SDSS-OVCI

Nova srpska stranka osniva se u Vukovaru

29.01.2009 u 13:03

Bionic
Reading

Nova srpska stranka osnovat će se u Vukovaru 1. veljače, najavili su na današnjoj konferenciji za novinare članovi inicijativnog odbora buduće stranke koja će, uz Samostalnu demokratsku srpsku stranku (SDSS) i Partiju podunavskih Srba (PPS), biti treća politička opcija pripadnika srpske nacionalne manjine sa sjedištem u Vukovaru

VUKOVAR - Najavljujući osnivačku skupštinu, bivši član SDSS-a i zamjenik vukovarske gradonačelnice Svetislav Lađarević rekao je kako će Novoj srpskoj stranci, osim njega, pristupiti i četvorica bivših vijećnika SDSS-a u vukovarskome Gradskom vijeću koji su osnovali Nezavisni klub vijećnika.

Oni su, kao i on, početkom prosinca isključeni iz SDSS-a zbog nepoštovanja stranačkoga statuta.

"Osnivanje Nove srpske stranke je iznuđena politička opcija jer naša želja nije bila izaći iz SDSS-a", rekao je Lađarević dodajući da će Nova srpska stranka biti otvorena za suradnju sa svim političkim strankama, uključujući i SDSS.

"Imat ćemo drugačiji pristup od SDSS-a, a on podrazumijeva da ćemo pridonositi općoj toleranciji i uzajamnom poštovanju svih građana, ne zatežući situaciju tamo gdje ne treba čak ni prije izbora", poručio je.

Prema Lađarevićevim riječima, Nova srpska stranka djelovat će na području Vukovarsko-srijemske i Osiječko-baranjske županije, a ako se pokaže potreba, osnovat će ogranke i u ostalim dijelovima Hrvatske.

Na lokalne izbore Nova srpska stranka izaći će samostalno, najavio je, dodajući kako za njezina predsjednika ima više kandidata, pri čemu nije želio navesti nijedno ime.

Osim Svetislava Lađarevića, na konferenciji za novinare članova inicijativnog odbora Nove srpske stranke, održanoj u hotelu "Lav", bili su i bivši članovi SDSS-a, nezavisni gradski vijećnici Milenko Živković Milan Ivanović i Drago Todorović, koji je i potpredsjednik vukovarskoga Gradskog vijeća.