OČEKIVANO

Jandroković predsjednik zagrebačkog HDZ-a

08.07.2010 u 09:26

Bionic
Reading

Zagrebački HDZ-ovci izabrali su večeras Gordana Jandrokovića za predsjednika Gradske organizacije te stranke.

Jandroković je bio i jedini kandidat za tu dužnost. Dobio je potporu 313 od ukupno 330 izaslanika izborne skupštine, a 17 glasačkih listića bilo je nevažećih.

Nakon proglašenja izbornog rezultata, Jandroković je ocijenio da su izaslanici "na vrlo solidan način uskladili teritorijalnu zastupljenost" te najavio da će u Glavni odbor kooptirati i druge članove, ako se pokaže da je neki područni odbor ostao nezastupljen.

Izrazio je zadovoljstvo i brojem izabranih žena i mladih te istaknuo da stranački izbori nisu sami sebi svrhom već im je cilj veća učinkovitost stranačkih organizacija kako bi se one mogle boriti za načela na kojima počiva program HDZ-a.

Skupština je izabrala i 39 članova Gradskog odbora HDZ-a, a najviše glasova dobili su Ante Zvonimir Golem (182) i Katarina Fuček (168). U Gradski odbor ušao je i nekadašnji glavni tajnik HDZ-a Joso Škara.

Novo vodstvo zagrebačkoga HDZ-a zamijenilo je dosadašnje povjerenstvo koje je imenovano u siječnju nakon raspuštanja dotadašnjeg gradskog odbora na čelu s Jasenom Mesićem.

Današnjoj izbornoj skupštini prethodili su i izbori u 202 temeljna te 17 područnih odbora HDZ-a u Zagrebu.