PRISAVSKO UTOČIŠTE

Šef HRT-a ima čak 14 savjetnika i pomoćnika

29.01.2009 u 10:59

Bionic
Reading

Ivo Lončar, bivši urednik i voditelj emisije 'Plodovi zemlje' i bivši saborski zastupnik, vratio se na HTV i to na mjesto savjetnika ravnatelja HTV-a Blage Markote za pitanja regionalnih središta, za plaću od oko 15.000 kuna

ZAGREB - Savjetnik je postao jer su, obrazlažu s HRT-a, sva mjesta u emisiji iz koje je otišao u saborske klupe popunjena. Lončarovim imenovanjem broj savjetnika ravnatelja HTV-a se diže na tri, kazao je glasnogovornik HRT-a Janos Roemer, dok kod glavnog ravnatelja HRT-a Vanje Sutlića, tvrdi, ima pet savjetnika, piše Glas Slavonije

'Od toga je sadašnji glavni ravnatelj na HRT doveo jednog. Četiri ih je na to radno mjesto došlo s drugog radnog mjesta unutar HRT-a. Dvojica su neposredno pred mirovinom. Pomoćnika ima šest, od kojih je sadašnji glavni ravnatelj na HRT doveo jednog. Pet ih je na to radno mjesto došlo s drugog radnog mjesta unutar HRT-a', poručuje Roemer.

No, ukoliko ste zaposlenik HRT-a pa pokušate broj savjetnika i pomoćnika Vanje Sutlića utvrditi preko internog informacijskog sustava, doći ćete do drukčijih brojki. Sutlić tada ima osam savjetnika i šest pomoćnika. Savjetnici su Ivo Erić, Tibor Gojun, Miroslav Lilić, a savjetnik u Uredu glavnog ravnatelja je i Jaroslav Kudera. U radnoj organizacijskoj jedinici "savjetnici glavnog ravnatelja" su i Dragutin Lučić, Ante Obuljen, Melita Pamuković Ivušić i Ante Rončević

Među pomoćnicima glavnog ravnatelja su Ksenija Bertić, Ivanka Lučev, Marija Nemčić, Božo Sušec, Damir Šimunović i Domagoj Veršić, a spomenuti Sutliću pomažu da se snađe u koječemu, od pitanja djelatnosti Hrvatskog radija, do djelatnosti novih medija.

Kako god da na Prisavlju zvali savjetnike i pomoćnike, Sutlića savjetom opslužuje te mu pomaže 14 ljudi, taman da Prisavlje prema tom kriteriju bude jače od Ureda predsjednika.

Koliko ekipa savjetnika i pomoćnika stoji HRT, teško je saznati. Uzmemo li da im je plaća "lončarovskih" 15.000 kuna, ispada da je mjesečni trošak HRT-a na pomoćnike i savjetnike glavnog ravnatelja najmanje 210.000 kuna neto.

Ne čudi stoga što je Blago Markota požurio pojačati svoju službu. Mislav Stipić i Damir Novinić posao u njegovom uredu su zaslužili u prosincu, Drenislav Žekić je i ranije doveden za savjetnika mentora za internu komunikaciju i PR, Ivo Lončar je akvizicija za siječanj, pa se imenovanje za veljaču željno iščekuje.