JOSIPOVIĆ O ŠOKU S PRISAVLJA

'Nitko ne može osporiti Hloverkin izbor'

Bionic
Reading

Nakon što je danas izabrana za vršiteljicu dužnosti direktorice programa HTV-a Hloverka Novak Srzić najavila je da namjerava zaustaviti pad gledanosti javne nacionalne televizije. Njezin izbor komentirao je i predsjednik Ivo Josipović

'Okružit ću se najboljim ljudima na HRT-u te hitno sastaviti svoj programski tim koji će osigurati kvalitetan program i zaustaviti pad gledanosti te vratiti HRT na vodeće pozicije koje je dosad imao. Trudit ću se da opravdam povjerenje svih zaposlenika na Hrvatskoj radioteleviziji jer je to posao svih nas koji se mora napraviti da bismo sačuvali stabilnost do novog Zakona o HRT-u', istaknula je Novak Srzić za Večernji list.

Predsjednik države Ivo Josipović rekao je da je Hloverka Novak Srzić izabrana po zakonu te da stoga nitko nema pravo osporiti njezin izbor. No podsjetio je kako je upravo on prošle godine tražio njezinu ostavku na mjesto glavne urednice Informativnog programa jer je, kako Josipović kaže, pristrano pratila predsjedničku kampanju.

'Nadam se da će gospođa Hloverka Novak Srzić svoj mandat iskoristiti kako to dolikuje duhu javne televizije', izjavio je Jutarnjem predsjednik Ivo Josipović.