'55 DANA LINČA'

Osumnjičenik za ubojstvo Pukanića tuži Hrvatsku

29.01.2009 u 10:06

Bionic
Reading

Milenko Kuzmanović (25), jedan od uhićenih zbog sumnje u umiješanost u atentat na Ivu Pukanića i Niku Franjića koji je pušten nakon 55 dana pritvora, podnio je tužbu protiv Hrvatske

'Moj jedini grijeh je bio što već nekoliko godina poznajem Roberta. Proveo sam u zatvoru skoro dva mjeseca bez ikakvih dokaza', rekao je Kuzmanović koji je uhićen 29. listopada. Njegovi odvjetnici podnijeli su tužbu Ustavnom sudu, a tražit će i obeštećenje.

Kuzmanović se teretio da je sa Slobodanom Đurovićem obećao pomoć u bijegu Roberta Matanića i njegova brata Luke. Navodno je Kuzmanovićev zadatak bio da vozi automobil kojim bi pobjegli osumnjičeni.

U intervjuu za Večernje novosti Kuzmanović je istaknuo da mu nije bitan novac, već "dokument kojim će i službeno biti sprana ljaga s njegova imena".

U samici je provao 55 dana u samici, a tvrdi da se hajka na njega smirila tek kada je sprski ministar policije Ivica Dačić, prilikom posjete Zagrebu, rekao kako nema nikakav dosje.

'Proveo sam skoro dva mjeseca u zatvoru bez ikakvih dokaza. Policija me označila kao vozača koji je trebao omogućiti bijeg Roberta Matanića, osumnjičenog za ovo dvostruko ubojstvo, a moj jedini grijeh je taj što poznajem Roberta', rekao je Kuzmanović, tvrdeći da su ga tijekom transporta od granice Hrvatske sa Srbijom gdje je uhićen pa do Zagreba tukli i maltretirali.