ŠALJE JE HDZ, ALI...

Hloverka bez ovlasti nad Informativnim programom!

07.07.2010 u 15:10

Bionic
Reading

Odavno se zna da je v.d. ravnatelj HTV-a Mislav Stipić blizak s bivšim šefom iz HUP-a Đurom Popijačem, koji je bio i predsjednik Vijeća HRT-a prije nego što je postao ministar gospodarstva, a njegov nasljednik na toj funkciji Zvonko Milas, časnik HV-a, s premijerkom Jadrankom Kosor gaji dobre odnose još iz vremena dok je ona bila ministrica zadužena za branitelje. Stoga link da je Hloverka postala v.d. direktorica programa HTV-a ne treba daleko tražiti

'Neću ništa komentirati, imam posla u redakciji', bila je jedina reakcija novoimenovane v.d. direktorice programa HTV-a Hloverke Novak-Srzić nakon što su je novinari uhvatili na izlazu iz ureda v.d. glavnog ravnatelja HRT-a Josipa Popovca. 

Odjevena u crno, s tamnim naočalama na nosu, Hloverka se tako, nakon siječnja ove godine, kada je podnijela ostavku na mjesto glavne urednice Informativnog programa HTV-a, ponovno vratila u igru, popevši se ovoga puta stepenicu više.

Hloverki treba dati šansu

'Od Hloverke očekujem da hitno složi jesensku programsku shemu iprogramsko usmjerenje za najmanje dvije godine. Hloverki treba datišansu da se pokaže, a ja vjerujem da ona ima znanja i da to moženapraviti. Očekujem da ćemo dobro surađivati', kazao je v.d. glavnogravnatelja HRT-a Josip Popovac.

Na novoj funkciji Hlo će imati iste ovlasti kao i da nema prefiks v.d., a to znači da će slagati programsku shemu i imati ingerenciju nad svim programima osim nad Informativnim programom koji trenutno uređuje v.d. Renato Kunić. Nova funkcija, doznajemo, donijet će joj i neznatno veću plaću jer je dosad imala status urednice u Informativnom programu.

Njezin potpuno neočekivan izbor, do kojeg je došlo na prijedlog v.d. ravnatelja HTV-a Mislava Stipića, šokirao je većinu zaposlenih na Prisavlju koji strahuju da je ona zapravo dovedena kako bi zajedno s v.d. Ravnateljstvom kuće, a po nalogu Vlade, uzela škare u ruke i prekrojila broj zaposlenih na način da se maknu nepodobni.

Usto, iako je izabrana na šest mjeseci (što ne isključuje da će joj mandat biti i produžen ili da će joj se prefiks v.d. skinuti), Hloverkina uloga, smatraju neki od zaposlenika s kojima smo razgovarali, bit će da se u izbornoj godini, iako nema direktne ingerencije nad IP-om, na HRT-u ne dogodi prevelika demokratičnost u izvještavanju, što bi moglo narušiti šanse HDZ-a na izborima.

U Banskim dvorima očito su shvatili da je vrag odnio šalu i da im je pobjeda na izborima u ovom trenutku jako daleko, pa je sve slobodnije izvještavanje HRT-a u kojem se otvoreno kritizira rad Vlade trebalo zaustaviti.

Odavno se zna da je Stipić blizak s bivšim šefom iz HUP-a Đurom Popijačem, koji je bio i predsjednik Vijeća HRT-a prije nego što je postao ministar gospodarstva, a njegov nasljednik na toj funkciji Zvonko Milas, časnik HV-a i predstavnik braniteljskih udruga UHBDDR, s premijerkom Jadrankom Kosor gaji dobre odnose još iz vremena dok je ona bila ministrica zadužena za branitelje.

Stoga zaključak kako je došlo do povratka 'žene za sva vremena' ne treba daleko tražiti. Zlobnici bi dodali da samo još Antun Vrdoljak nedostaje na mjestu generalnog direktora kako bi ekipa u 'katedrali duha' bila kompletirana.