Hrvatska OPORBA HVALI BOŠNJAKOVIĆA, ALI...

'Treba nam konstrukcija nove vlade'

Već u podne Hrvatska bi trebala dobiti novog ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića. Saboru ga je jutros predložila premijerka Jadranka Kosor, a podršku će, čini se, dobiti i od oporbe

'Vjerujem da će gospodin Bošnjaković i dalje predano raditi na poštivanju neovisnosti pravosuđa, da će svakako predano raditi i na ispunjavanju mjerila koja se naslanjaju na poglavlje 23. Sigurna sam da će u tome biti iznimno uspješan, a ono u što itekako vjerujem, znam i sigurna sam da će biti jedan od stupova Vlade u borbi protiv korupcije', tako je jutros premijerka Jadranka Kosor pred saborskim zastupnicima branila budućeg ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića.

Dobre riječi za Bošnjakovića imali su i u oporbi, no SDP-ovka Ingrid Antičević Marinović ipak je imala zamjerke. 'I za vrijeme ministra Šimonovića Vlada je kočila reforme kaznenog zakonodavstva koje bi značile bolji i pravedniji život građana. Taj bolji i pravedniji život nije ostvaren, a mi smatramo da to ne mogu ni učiniti oni koji su stvorili ove probleme. Klub SDP-a stoga drži da Hrvatskoj nije potrebna rekonstrukcija, nego konstrukcija nove vlade', poručila je Antičević Marinović.

Zbog izjave da je Vlada kočila reforme izazvala je niz replika, pa i same premijerke Kosor. 'To je strašna uvreda za Šimonovića, time se hoće reći da je on pristajao na pritiske i da je pristajao ostajati u takvoj vladi. S druge strane, Šimonović i Ministarstvo pravosuđa nisu otok u Vladi i Vlada je provodila ono što su oni predložili. Da je Vlada kočila reforme, onda ne bi bilo otvoreno ni poglavlje 23', odgovorila je Kosor.

Bošnjakovića je pohvalila i HNS-ova Vesna Pusić. 'Imate našu podršku, ali molimo vas da razumijete koliko je važan taj posao. Pretpostavljam da ste u dosadašnjem radu mogli ocijeniti koliko će vam biti teško, ali kad se prihvaćate tako osjetljivog posla koji treba napraviti u kratkom vremenu, pruža vam se ogromna šansa da faktički nešto doprinesete institucionalnoj izgradnji ove zemlje', zaključila je Pusić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još