Hrvatska JUTARNJI LAPSUS

Don Živko Kustić pobrkao Sanadera i Sudca

  • Autor: D. Pilsel
  • 5.7.2010 12:18:14
  • 5.7.2010 11:58:45

U današnjoj dnevnoj kolumni u Jutarnjem listu prekaljeni je katolički novinar i publicist napravio nesvakidašnji lapsus, pa je ispalo da vjernici traže ohrabrenje za vlastitu vjeru u - Ivi Sanaderu!

Uzevši u obranu poznatog svećenika Zlatka Suca, pa i zato što ga crkvene vlasti zabranjuju, ali i zato što se na neprimjeren način govori i piše o njegovu duševnom zdravlju, kolumnist Jutarnjeg lista don Živko Kustić u današnjem tekstu 'O Sudcu odgovorno misliti' čini zanimljiv lapsus i brka svećenika s bivšim premijerom Ivom Sanaderom.

Kustić piše ovako: 'Normalni vjernik sluša što Sanader govori i misli o tome (o navodnim Isusovim ranama na svome tijelu, op. a) u svjetlu vjere. Slobodan je drukčije misliti, slobodan je tvrditi da to nije pravovjerno po njegovoj mjeri. Ali za to bi trebalo zaista proučiti sve što Sudac čini i govori i o tome kritički odgovorno reći svoju riječ…'

Dakako da je Kustiću ovo bila čudna, vrlo duhovita ali ipak nehotična greška ili asocijacija.

Inače bi bilo jako zanimljivo, na godišnjicu Sanaderova naprasnoga i nejasnoga napuštanja Vlade, vidjeti kako bi se bivši premijer snašao kao propovjednik. Možda bi zaista bio uspješan pošto dolazi iz vjerničke obitelji i ima brata svećenika, doduše prilično upetljanog i u samu politiku u Dalmaciji. No od njega je mogao naučiti ponešto o umijeću propovijedanja i - bit ćemo malo zločesti pa dodati - i o sposobnosti slušanja i ispovijedanja tuđih grijehova.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još