LADISLAV TOMIČIĆ NA HRT-u

'Iza Kosor se kriju moćni ljudi poput Todorića'

04.07.2010 u 20:22

Bionic
Reading

U HRT-ovoj emisiji 'Nedjeljom u dva' gostovao je novinar i kolumnist Novog lista Ladislav Tomičić koji je s voditeljem emisije Aleksandrom Stankovićem podijelio svoja razmišljanja o aktualnoj vladi, ali i oporbi

'Mislim da je Kosor žrtvovana i da će politička karijera iza mandata samo padati. Iza nje se kriju puno moćniji ljudi, da ne kažem okrutniji u političkom smislu, kao što su Vladimir Šeks, Darko Milinović, Božidar Kalmeta, ali i Ivica Todorić', izrekao je u Stankovićevoj emisiji novinar Ladislav Tomičić

Iako je početak Kosoričinog mandata, kako kaže, bio obećavajući, Tomičić je uskoro uvidio da Vlada i premijerka rade po starom. Podsjetio je pritom na borbu protiv korupcije koja je za njega lažna, što je prikazao kroz primjer navoda Marija Crnjaka o dvostrukoj liniji zapovijedanja u HAC-u koji nikada nisu istraženi.

Kritike Tomičić nije štedio ni prema oporbi, odnosno SDP-u u kojem ne vidi snagu koja bi mogla nešto promijeniti. 'Mislim da Milanović ne bi prepoznao radnika da se sudari s njim na ulici', rekao je Tomičić o SDP-ovu predsjedniku.

Tomičić je kritizirao i sam HRT, odnosno naklonjenost pojedinih voditelja vladajućim strukturama. 'Kada Hloverka kima Šukeru, gledateljima se okreće želudac', kazao je Tomičić, prisjetivši se pritom i voditeljice dnevnika Dijane Čuljak Šelebaj, koja je, kako kaže, još uvijek na toj funkciji unatoč optužbama za sukob interesa.