RASPRODAJA CARSTVA

Kerum očajnički traži kupce za ZG nekretnine

02.07.2010 u 21:24

Bionic
Reading

Zagrebačke nekretnine Željka Keruma očajnički traže kupca, ali ih zasad ne uspijevaju pronaći

Najveća kupovina splitskog gradonačelnika u metropoli bila je bivša tvornica trikotaže 'Nada Dimić' u Erdodyjevoj ulici, koju je 2007. preuzeo od odvjetničko-poduzetničkog dvojca Anto Nobilo-Mićo Carić i planirao podići ekskluzivni poslovni centar, piše Novi list

Velike ambicije iz vremena kad je cijena nekretnina u Zagrebu vrtoglavo rasla, za Keruma su se pretvorile u noćnu moru: prvo se urušio dio stare zgrade u sklopu tvornice, potom je dio nekretnina zadesio požar, a danas Kerum ne zna što bi s 'Nadom Dimić'.

'Koliko znam, Kerum je u panici zbog splitskog hotela Marjan Hilton, a u panici se nekretnine prodaju debelo ispod cijene. Zadesilo ga je najgore vrijeme, jer na zagrebačkom tržištu nekretnina danas nema kupaca za 'Nadu Dimić' i sumnjam da će ih skoro biti, kaže bivši visokopozicionirani zaposlenik Zagrebačkog holdinga, odlično upućen u okolnosti pod kojima je Kerum od Carića i Nobila kupio atraktivnu parcelu.

Na popisu Kerumova zagrebačkog vlasništva koje je na prodaju, nalazi se i Kino 'Central' u Petrinjskoj ulici, koje se naslanja na Vrhovni sud.

– Prije dvije godine predložio sam Ministarstvu pravosuđa da otkupimo tu nekretninu za potrebe Suda, ali nije bilo odgovora, potvrdio je predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin